The NOW Collective

Change comes from within. The time is NOW.

The NOW Collective is het platform van Valentijn Studios, dat verhalen verteld welke de wereld een klein beetje beter maken. Portretten, simplistisch van stijl, over mensen die zich inzetten om hun leefomgeving ten goede te veranderen. Wij werken met deze mensen in het collectief samen om deze verhalen meer bereik te geven. 

 


'NADENKEN OVER HOE WE MET ETEN OMGAAN'

Via kunst wil cultureel onderneemster Annelou Evelein mensen op het festival 'FOOD, smaken van de Heuvelrug' laten nadenken over de eetcultuur van het verleden, het heden èn van de toekomst.

Annelou Evelein:
,,Kunstenaars zijn veel verder in de toekomst bezig met de eetcultuur. Ze laten ons nadenken over hoe we met eten omgaan. Ik ben heel bewust van de omgeving waarin ik woon. Op één van mijn fietstochten langs eeuwenoude boerderijen, historische buitenplaatsen en tabaksschuren ben ik gaan nadenken over de eetcultuur van vroeger hier op de Utrechtse Heuvelrug. Ik vroeg me ook af hoe het boerenbedrijf en de voedselproductie er hier in de toekomst uit zal zien. Het leek me interessant om mensen daar over na te laten denken.
Er is nog altijd een voedseltekort in de wereld. De productie van vlees kost veel olie, water en eetbare voedingstoffen. Het is tijd dat we nadenken over voedselproductie in de westerse wereld."

(bron: Nieuwsblad de Kaap)